Astaxanthine; wat is het?

Voor jezelf zorgen van binnenuit met Astaxanthine

Iedere dag zorgen we voor onze huid. We wassen het zorgvuldig, investeren in een goede dagcreme en gebruiken hier en daar even een maskertje om de huid een extra boost te geven. Dan heb ik het natuurlijk alleen nog maar over het gezicht.

De huid is een van de grootste organen die wij hebben. De huid is letterlijk een reflectie van onze gezondheid. Zo komen veel huidproblemen van binnenuit. Het is dus ook belangrijk om goed voor je huid te zorgen, ook van binnenuit. Met voeding, beweging en beperking van schadelijke stoffen kom je al een heel eind. Toch kan je af en toe een boost gebruiken (of een hulpje). In dit geval kun je kiezen voor Astaxanthine. In dit artikeltje lees je alles over dit wonderstofje in pilvorm van Better Foods.

Over Better Foods

Better Foods is opgericht door een groep vrienden uit Göttingen in Duitsland. Hun eerste product, LactoJoy, kwam voort uit ontevredenheid over bestaande lactasepillen vol met chemicaliën. Zij besloten een natuurlijke en hoogwaardige lactasepil op de markt te zetten.

LactoJoy was pas de eerste stap. Inmiddels heeft Better Foods meerdere producten op de markt gezet. Al deze producten bevatten geen lactose, gluten, histamine en fructose.

Het mooie aan hun filosofie? Better Foods verkoopt geen medicijnen die je vertellen dat je “ziek” of “ongezond” bent. Nee, ze verkopen supplementen om jou leven makkelijker en gezonder te maken.

Wat is Astaxanthine

Astaxanthine is een antioxidant en een verwante carotenoïde. Als antioxidant is 6000 keer sterker is dan de antioxidant in vitamine C. Verder is Astaxanthine verwant aan de ongeveer 600 verschillende carotenoïden die in de natuur voorkomen. Carotenoïde zijn gele en roodachtige kleurstoffen die worden geproduceerd door voornamelijk door plankton, algen, schimmels, bacteriën en sommige planten worden geproduceerd om zich te weren tegen de schadelijke effecten van bijvoorbeeld zonlicht of zuurstof. Astaxanthine verschilt slechts in geringe mate van andere carotenoïden in zijn chemische structuur, maar het is precies dit verschil dat maakt Astaxanthine zo opmerkelijk.

Wat doet Astaxanthine

Astaxanthine heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Als eerste zorgt Astaxinthine erg goed voor de huid. Het beschermt tegen UV-straling, behoud van elasticiteit, behoud van een goede vochtbalans en helpt bij de bloedsomloop. Kortom, Astaxanthine draagt bij aan het behoud van een gezonde en jonge huid.

Naast de gezondheidsvoordelen voor de huid helpt Astaxanthin ook de ogen jong en gezond te houden, versterkt het immuunsysteem, werkt ontstekingsremmend, bevorderd concentratie, beschermd het celmembraan, beschermt het DNA en beschermt de gewrichten, pezen en het bindweefsel.

Waar komt het vandaan

Better Foods Astaxanthine is afgeleid van de alg Haematococcus pluvialis geoogst in IJsland en wordt in Duitsland tot een zachte gelcapsule verwerkt. In vergelijking met andere Astaxanthine supplementen heeft De Astaxanthine van Better Foods een verhoogde stabiliteit en uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid. De ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit en bijna helemaal plantaardig (alleen de capsule is van vis gelatine).