De lactasepil

Wist je dat het bij lactose-intolerantie gewoon mogelijk is om af en toe een melkproducten te eten? Hu… Wat Jolijn? Wat zeg je nou? Ja echt. Dit kan namelijk met de lactasepil. Wat dit allemaal inhoud leg ik hieronder uit. Maar eerst wil ik iets heel belangrijks aankaarten; De lactasepil werkt alleen bij lactose-intolerantie. niet bij een allergie voor melkproducten. onthou dat goed.

Wat is de lactase pil

Eigenlijk is het heel simpel. Wanneer je lactose-intolerantie hebt mis je het enzym lactAse (tegenovergestelde van lactOse). Wanneer je dit enzym dus niet hebt veroorzaakt de inname van lactose vervelende klachten. Lactasepillen (of poeders) bevatten dit missende enzym. Wanneer je deze pil neemt helpt deze je dus bij de vertering van lactose.

Zijn deze pillen schadelijk en word jouw intolerantie er erger van?

Nee en Nee. Een goed merk lactase-pillen bevat gewoon een natuurlijk lactase-enzym. Het is dus een supplement. krijg je niks van. Ook word jouw intolerantie hier niet erger van.

Wat is de dosering?

In principe 1 pil per “lactoserijke maaltijd”.

Hoe vaak kun je ze gebruiken?

Eigenlijk zo vaak als je wilt. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Aangezien iedereen anders is en iedereen een ander verteringssysteem heeft.

Nu wil ik  er wel even bij zeggen dat ik hiermee niet de consumptie van melkproducten wil promoten. Melk is naar mijn mening (en die van vele andere en vele studies) niet goed voor ons. Wij zijn op latere leeftijd niet meer gemaakt om melk te verteren. Plus melk bevat veel schadelijke hormonen. Wel of geen lactose, wel of geen lactase pil, wel of niet instaat om lactose te verteren grote hoeveelheden zuivel in je dieet is niet goed voor je gezondheid. Maar natuurlijk is een gezond lichaam echt wel eens instaat om wat zuivel te verteren. 80/20 regel niet waar. Dus heb je een keer zin in een bak Griekse yoghurt, kun je dat gewoon doen.

Welk merk moet je kopen?

Het merk maakt in principe niet zo heel veel uit. Kies naar mijn mening een merk dat bekend staat als een kwalitatief goed merk. Geen risico op rare dingen denk ik dan. Verder is de hoeveelheid lactase in de pil belangrijk. Dit kun je zien aan de hoeveelheid ALU in de lactase pil. Dit staat op het potje vermeld. Zelf gebruik ik er een met 10.500 ALU. Er zijn zelfs lactasepillen op de markt met 18.000 ALU. Als je hierover twijfelt laat je dan adviseren door een farmaceut.

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel! En als er nog vragen zijn, let me know in the comments.

Liefs,

Jolijn

Wil je af en toe genieten van melkproducten? Dan kan een lactasepil voor jou en optie zijn. Vind hier meer over lactose-intolerantie en over wat je wel en niet kan eten met lactose-intolerantie.