Natuurlijke huidverzorging; budgetproof

Natuurlijke huidverzorging is over het algemeen erg prijzig. Toch zijn er een aantal producten die super goed zijn voor je huid en die je bankrekening sparen. In dit blogje geef ik jullie een aantal van deze producten en praat ik over het belang van natuurlijke huidverzorging.

Waarom natuurlijke huidverzorging?

Ik heb altijd het volgende geleerd; wat je niet kunt eten, smeer dat ook niet op je huid. Je huid neemt namelijk veel sneller stoffen op dan je verteringsstelsel. Daarom werken zalfjes vaak ook sneller dan tabletten. Wanneer je dus allemaal hormoon verstorende stoffen op je huid smeert, kan dit je hormoonhuishouding uit balans brengen. Dat wil je natuurlijk niet. Daarnaast kunnen deze chemische stoffen zorgen voor bultjes op je huid, je huid uitdrogen of verouderen.

Ben daarom heel voorzichtig met wat je op je huid smeert! Je kunt namelijk nog zo gezond eten, maar als jij vervolgens veel troep op je huid smeert kun je (wanneer je een gevoelig persoon bent) nog steeds je lichaam “beschadigen”.

Budgetproof natuurlijke huidverzorging

  1. kokosolie

Kokosolie is echt mijn all-time favourite! Je kunt kokosolie voor zoveel verschillende dingen gebruiken. Je kunt het gebruiken als make-up remover, bodylotion, haarmasker, gezichtsmasker en je kunt er zelfs je tanden mee bleken (oil pulling).

Ik gebruik kokosolie voornamelijk als make-up remover en haarmasker. Voor de make-up remover maak ik een watje nat en dip het vervolgens in een beetje vloeibare kokosolie. Eventjes over het watje uitspreiden en klaar is kees.

Voor een haarmasker smelt ik kokosolie en meng het vervolgens met een beetje honing. Vervolgens masseer ik dit (vooral in de puntjes) in mijn haar en laat het minimaal 30 minuten zitten, maar meestal vlecht ik mijn haar in en laat het een nachtje inwerken. De volgende dag goed uitspoelen en je haar wassen. En je hebt zijde zacht glanzend haar.

  1. Rijstolie

Deze tip heb ik gekregen van een dermatoloog. Zij vertelde mij dat rijstolie de beste bodylotion is die je maar kunt gebruiken. Daarnaast kost een grote fles letterlijk €2.50(!).

Rijstolie is super goed wanneer je een extreem droge huid hebt, een rijpere huid of veel in de zon ligt. Rijstolie bevat namelijk vitamine E. Vitamine E beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel. Vitamine E voorkomt dat de cellen beschadigen en volgens de dermatoloog had het ook een anti-verouderend effect.

  1. Druivenpitolie

Ook druivenpitolie is een super veelzijdig product! Druivenpitolie is namelijk goed voor haar en huid. Je kunt druivenpitolie gebruiken als bodylotion. Het verminderd namelijk striemen en helpt erg goed tegen een droge huid. Zelf vind ik druivenpitolie fijner dan rijstolie omdat het een wat drogere olie is dus het trekt sneller in.

Daarnaast kun je druivenpitolie gebruiken als haarolie. Meng een beetje druivenpitolie met water en spray het in de puntjes van je haar. Als resultaat heb je hele mooie stralende en verzorgde puntjes. Als laatste kun je druivenpitolie ook gebruiken als headprotection spray. Ook nu meng je het met water en spray je het op de onderkant van je haar. Gebruik alleen niet te veel! Want dan word je haar erg vet.

  1. Aloë Vera

Ahealthylife.nl beschreef alle 18(!) voordelen van Aloë Vera. In deze link vind je ze alle 18. Ik gebruik Aloë Vera vooral om wondjes sneller te genezen en om huidveroudering tegen te gaan.

  1. Tapioca

Gebruik je veel droogshampoo? Dan is dit ook echt een tip waar je iets aan hebt. Droogshampoo is namelijk niet zo goed voor je haar en voor het milieu. Ik gebruik zelf altijd tapioca in combinatie met cacaopoeder (krijg je geen witte waas in je haar, doe dit niet als je blond haar hebt) en dat werkt super goed! Het geeft ook nog eens wat meer volume aan je haar. Je hebt dus een soort volume poeder en droogshampoo in een.

Huidverzorging komt ook van binnenuit. Hier vind je gezonde recepten zodat jij ook van binnen straalt.