bliss balls

Bliss balls: banaan-maca en chocolate chip

Klik hier voor de video.

Bliss balls of energy balls blijven toch wel een van mijn favoriete snacks om te maken. Ze zijn super makkelijk en je kunt er zoveel kanten mee op. Voor deze bliss balls heb ik gekozen voor een combinatie van dadels, banaan, maca en chocola.

Mijn dadels kocht ik bij een klein turks winkeltje hier in Heidelberg. Deze dadels zijn super zacht en zoet. In combinatie met maca en een klein beetje zout, krijgen deze dadels een soort "salted caramel" smaak. En bij salted caramal hoort natuurlijk chocola.

In de video hierboven vind je precies hoe je deze bliss balls maakt. De ingrediënten vind je hieronder.

Ingrediënten voor 10 bliss balls

  • 100 gram dadels
  • 11 gram pure chocola grof gehakt
  • 1 banaan
  • theelepel maca poeder
  • snufje zout
  • 60 gram (glutenvrije) havermout

Bereidingswijze bliss balls

  • Het maken van bliss balls is super simpel. Eigenlijk hoef je alles maar in de blender of foodprocessor te doen. "puls" deze tot alles goed gemixed is.
  • Haal het mengsel uit de blend/foodprocessor en rol er met je handen balletjes van. Zet deze balletjes ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • In de zomer is het ook lekker om ze in te vriezen. Zo krijg je lekkere kleine ijsballetjes.

Enjoy!

Liefs,Jolijn

Voedingswaarden (per blissball)

  • energie 70 kcal
  • eiwit 1.3 g
  • koolhydraten 13.8 g
  • vet 1 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: 10 porties