gutenvrije paasei

Glutenvrij paasei zonder suiker en lactose.

Het is alweer bijna pasen! Voor iedereen met coeliakie kan het lastig zijn om glutenvrije paaseieren te vinden zonder sporen van gluten. De oplossing? Zelf maken! Dit is ook nog eens een stuk leuker en gezonder. Dit glutenvrije paasei is helemaal zonder suiker en lactose, helemaal vegan dus. Het enige wat je nodig hebt is een paasei vorm. Deze vorm is verkrijgbaar bij de Xenos. heb je geen paasei vorm? Neem dan een andere siliconen vorm bijvoorbeeld een siliconen muffinvorm. Op deze manier kun je glutenvrije paasei-cups maken. Staat ook leuk bij het paasontbijt.

Oke laten we naar het recept gaan. Pas op het is wel even een werkje

Ingrediënten glutenvrije paasei

  • 1 reep pure chocolade (ik gebruikte een 92% cacao reep gezoet met kokosbloesemsuiker)

Ingrediënten voor de vulling

Bereidingswijze glutenvrije paasei

 
  • Smelt de chocola au bain marie.
  • Neem de paaseivorm/muffinvorm, smeer met een kwastje een dun laagje chocola in de binnenkant van de hele vorm. Zet dit in de koelkast en laat het hard worden. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Neem de vorm uit de koelkast en smeer voorzichtig met een kwastje het tweede laagje chocolade over het eerste laagje. Zet de vorm weer in de koelkast. Herhaal dit process totdat je alle chocola gebruikt hebt.
  • Als je klaar bent met de chocolade, laat de chocola dan even goed uitharden in de koelkast en bereid ondertussen de vulling voor.
  • Neem voor de vulling het blik kokosmelk uit de koelkast. Het kokosvet en kokoswater hebben zich van elkaar gescheiden. Schep het kokosvet uit het blik en klop het een beetje los met een vork of mixer. Mix de rest van de ingrediënten door de kokosmelk. Klop alles tot een gladde mousse.
  • Neem de chocola uit de koelkast. Trek voorzichtig aan de zijkanten van de vorm zodat de chocola loskomt. Keer de vorm binenste buiten om de choclade helemaal te verwijderen. Vul de chocola met de vulling en laat het nog een uurjte uitharden in de koelkast.
  • Maak de chocola af met elke gewenste topping.
Het was even een werkje maar geniet ervan. En een fijn pasen allemaal!Liefs,Jolijn

Recept informatie

  • Type gerecht: Dessert
  • Aantal personen: 1-4 personen