gutenvrije bosbessentaartjes

Glutenvrije Bossebessen taartjes met chocolade tahin saus

Glutenvrije bosbessentaartjes met tahin chocolade saus. Ben je opzoek naar een leuke en schattige traktatie om weg te geven aan vrienden of familie (of lekker zelf op te eten). Deze mini bosbessentaartjes zijn super eenvoudig om te maken maar wel enorm lekker!

Ingrediënten voor glutenvrije bosbessentaartjes

  • 120 gram amandelmeel
  • 40 gram tapiocameel
  • 8 gram bakpoeder
  • 20 gram kokosolie
  • 40 ml amandelmelk
  • 2 flinke eetlepels honing of Ingrediënten voor de chocolade saus

    Bereidingswijze voor de glutenvrije bosbessentaartjes

    • voor de bodems: Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de kokosolie en voeg deze toe aan de rest van de ingrediënten. Voeg als laatste amandelmelk en honing toe. Roer alles goed door elkaar. Vorm met je handen ronde bodems op een bakplaat. Bak de bodems voor 15 minuten op 180 graden hete lucht.
    • Voor de saus: Meng alle ingrediënten behalve de amandelmelk in een kommetje. Roer alles door elkaar en voeg voorzichtig scheutjes amandelmelk toe totdat je de gewenste structuur hebt.
    • Voor de glutenvrije bosbessentaartjes:Neem de bodems uit de oven en laat ze eerst goed afkoelen. Smeer vervolgens een laag tahin-chocoladesaus boven op de bodems en beleg ze met blauwe bessen. Voor een leuk effect kun je ze ook nog opstappelen.

    Enjoy!

    Liefs,Jolijn

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 251 kcal
  • eiwit 5.5 g
  • koolhydraten 15.6 g
  • vet 16.5 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Dessert
  • Aantal personen: 6 porties