gutenvrije curry

Glutenvrije curry (indiase curry)

Glutenvrije curry, een heerlijk Indiaas receptje. De Indiase keuken.. Wauw. Deze keuken heeft zoveel bijzondere smaken. Ik vind het super. Zo ook deze linzencurry. Dit is echt absoluut een van mijn favorieten. Het is snel, bevat veel groente en is super makkelijk om te maken. Mijn absolute comfort food. Hier heb je het recept.

Ingrediënten voor deze glutenvrije curry

  • 1 blik (biologische) linzen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1 wortel
  • 2 handen verse spinazie
  • 3 cm gember, geschild en fijn gesneden
  • 4 el garam masala
  • 1 blik tomatenblokjes (ongeveer 400 gram)
  • Chilli vlokken naar smaak
  • 200 ml kokosmelk
  • koriander
  • 150 gram rijst

Bereidingswijze voor deze glutenvrije curry

  • Snipper de ui (mag redelijk grof zijn) en per de knoflook. Fruit deze kort in de pan met een beetje olie. Snij ondertussen de groentes en voeg deze toe aan de ui en knoflook in de pan.
  • Voeg alle kruiden toe behalve de koriander. Voeg ook de tomatenblokjes, kokosmelk en linzen toe. Laat alles voor ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Bereid ondertussen de rijst.Wanneer de curry klaar is kun je het gerecht afmaken met verse koriander.

Enjoy!

Liefs,Jolijn

Voedingswaarden p.p

  • energie 665 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 89.3 g
  • vet 21.3 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2 personen