simpele gutenvrije pasta

Simpele glutenvrije pasta

Studenten hebben ongeveer drie ‘go to’ maaltijden: wraps, noedels, en pasta. Vooral die eerste en laatste heb ik enorm vaak gegeten in het eerste jaar van mijn studententijd. Nadat testen uitwezen dat ik gluten en koemelk niet verdraag, baalde ik dan ook enorm. Wat nu?!Deze pasta is een simpel gerecht, wat snel klaar is en ook nog eens super lekker is. Ik gebruikte kikkererwtenpasta, maar dit is prima te vervangen door elke andere soort pasta die je maar kan bedenken. Omdat de hoeveelheid van een portie pasta kan verschillen per soort en hoeveel trek je hebt, adviseer ik je dit zelf in te schatten.De kracht van deze pasta zit ‘m in de kruiden. Verwacht geen lange lijst met allerlei verschillende kruiden die je niet in de kast hebt staan. Koop gewoon de kruidenmix ‘Funghi Trifolati’ by Jonnie Boer (merk: Euroma). De aankoop is misschien een kleine hap uit je (studenten)budget, maar een potje gaat vrij lang mee en ik heb nog geen mix gevonden die deze smaak kan evenaren!In het recept staat ook hummus (ja, echt, dat geeft de pasta een extra romige touch), verse basilicum en zonnebloempitten. Om heel eerlijk te zijn, eet ik deze pasta ook vaak genoeg zonder deze ingrediënten en ook dan is ‘ie heel lekker. Wil je wel eens uitpakken? Gebruik dan ook eens pijnboompitten.Al met al een simpele pasta die toch heel lekker en vol smaakt. Daar wordt deze student wel blij van, en ik hoop jij ook!.

Ingrediënten voor deze simpele glutenvrije pasta

  • 200-350 gram glutenvrije pasta
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 witte ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gram champignons
  • 130 gram linzen (blik)
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1-2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 snuf peper en zout
  • 4 eetlepels hummus (optioneel)
  • 50 gram zonnebloempitten (optioneel)
  • 1 handje verse basilicum (optioneel)

Bereidingswijze voor deze simpele glutenvrije pasta

  • Verwarm een wokpan op het vuur en rooster de zonnebloempitten zonder olie totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de ui. Verwarm nu de olie in de pan en fruit de ui 1-2 minuten. Snijd ondertussen de overige groente.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Roerbak de groenten totdat ze beetgaar zijn. Spoel ondertussen de linzen en laat ze uitlekken. Voeg de passata, peper, zout en Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de linzen toe aan de saus en laat 3 minuten mee warmen. Giet de pasta af en spoel om met warm water. Laat kort uitlekken.
  • Roer vlak voor het serveren de hummus deels door de saus. Verdeel dan de pasta, saus, zonnebloempitten en basilicum over de borden.
  • Geniet!

Recept informatie

  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 4 personen