suikervrije carrotcake muffins

Suikervrije carrotcake muffins

Suikervrije carrotcake muffins. Omdat ik tegenwoordig erg veel tussen Nederland en Duitsland reis, ik werk als zzp-er en gewoon een buitenmens ben.. ben ik super veel onderweg. Dit betekend dat ik de kunst van eten “on-te-go” inmiddels wel eigen heb gemaakt. Een onderdeel hiervan is het bakken van “reisproof” snacks die ik altijd even kan meenemen. Grab and go, zullen we maar zeggen. Deze gezonde carrotcake muffins zijn daar een voorbeeld van. In het weekend bereid ik  ze voor, vries ze in en vervolgens kan ik er de hele week (of komende twee) van genieten. Ideaal!

Ingrediënten voor deze suikervrije carrotcake muffins

  • 2 winterpenen
  • 30 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 40 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram boekweitmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • Vanille
  • Koekkruiden
  • 40 gram dadels of dadelsiroop
  • handkje rozijenen
  • scheutje amandelmelk

Bereidingswijze voor deze suikervrije carrotcake muffins

  • Vermaal de winterpenen in een foodprocessor totdat het kleine snippers zijn.
  • Meng de droge ingrediënten in een aparte kom. Voeg de wortels toe aan de droge ingrediënten en roer alles even goed door elkaar.
  • Vermaal de dadels en eieren samen in een foodprocessor. Op deze manier maak je de dadels makkelijk fijn en klop je de eieren gelijk op. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Roer alles goed door elkaar. Als het beslag nog wat te droog is, voeg dan een scheutje amandelmelk toe.
  • Roer als laatste nog een handje rozijnen door het beslag en klaar. Giet het beslag in een ingevette muffinvorm of gebruik kleine muffin vormpjes. Kleine tip: er bestaan tegenwoordig rubberen muffinvormpjes die je kunt hergebruiken. Dit betekent dat je de muffinvorm niet hoeft in te vetten of niet elke keer wegwerp muffinvormpjes hoeft te kopen. Super handig! Bak de muffins voor ongeveer 30-35 minuten op 180 graden hete lucht.

Enjoy!

Liefs,Jolijn

Voedingswaarden P.P

  • energie 193 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21.8 g
  • vet 8.5 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: 6 porties