Mijn  trek door Zuid Duitsland; wat at ik en waar was ik

De afgelopen twee weken ben ik met de rugzak door Zuid Duitsland gereisd, zonder kookspullen en geen supermarkt bij de hand. Hoe ik dit heb gedaan? Hoe ik toch glutenvrij, lactosevrij en suikervrij heb gegeten? Dat ga ik jou vertellen.

Tijdens deze trek waren er natuurlijk rustdagen. Dit betekende dat we in een stad zaten of bij familie met een keuken en koelkast. Maar daar ga ik het in dit blogje niet over hebben. Ik ga het hebben over de actieve dagen. De dagen dat we 25 km per dag liepen met ongeveer 13 kg bagage op onze rug.

De route

Ik zal eerst kort de route samenvatten. Zoals ik al zei liep de route door Zuid Duitsland. We zijn begonnen met een dag trip naar Koblenz. Daarna zijn we doorgereden naar een gebied helemaal in het Zuiden van Duitsland genaamd Moseltal. Een prachtige gebied wat een beetje mediterraan aanvoelt (echt een aanrader!). Hier hebben we drie dagen lang rondgetrokken. Steeds berg op en af tussen kleine dorpjes. Na drie dagen was het tijd voor rust. We hebben de auto weer opgezocht en zijn naar Saarland gereden. In Saarland woont een groot deel van de familie van mijn vriend. Hier hebben we dus vooral bij familie geslapen. Saarland is een zeer heuvelachtig gebied met prachtige uitzichten. Dus ook daar hebben we van genoten en een aantal dagtochten gemaakt. Nadat we  Saarland hadden gezien was Freiburg aan de beurt. Vanuit een camping in Freiburg hebben we prachtige tochten door Schwarzwald gemaakt.

Het eten

Licht, voedzaam en makkelijk te bereiden

Wanneer je alles (berg op en af) op je rug moet dragen telt iedere 100 gram. Dit betekent dat alles wat ik mee had licht, voedzaam en makkelijk te bereiden was. Kookspullen hadden we namelijk ook niet bij ons. Wat ik dus voornamelijk bij me had waren kant-en-klare bio producten. Misschien een beetje tegenstrijdig met alles waarin ik geloof. Normaal gesproken pleit ik altijd voor puur, vers en duurzaam. Maar goed, je moet roeien met de riemen die je hebt.

Uren op zoek

Om alles voor te bereiden heb ik uren rond gelopen in de bio-markt. Ik heb uren lang etiketten gelezen en producten vergeleken om de beste keuze te maken. Lijkt misschien overdreven maar zware inspanning heeft goede voeding nodig en dat wilde ik mijn lichaam dus ook geven. Met dit in mijn achterhoofd liep ik met de volgende producten naar buiten: bio vegan indiase curry in zak, mini quinoa salades, proteine repen (roobar en rawbar), 2 lupine steaks noten en gedroogd fruit.

Elke keer weer verzamelen

Natuurlijk kan ik niet voor twee weken aan eten op mijn rug dragen. Elke keer had ik voor ongeveer drie dagen lang eten bij me. Aangezien we elke keer de berg op en af lopen kwamen we ook in dorpes en kleine steden terecht. Deze hadden natuurlijk restaurants en supermarketen waar ik mijn voorraad lekker kon aanvullen. Natuurlijk kon ik dan ook eindelijk een paar vers producten halen om gelijk op te eten (denk aan groente en fruit). Toch was mijn grootste vriend was de drogist. De drogist in Duitsland heeft namelijk een groot assortiment met bio-producten. Hier kon ik makkelijk mijn energie repen, noten, gedroogd fruit en kant en klare maaltijden aanvullen. Perfect!

Natuurlijk is deze manier van eten niet aan te raden voor een lange termijn. Kant en klare maatlijden bevatten veel zout en toch hier en daar wat dingetjes waar ik het niet mee eens was. Toch voor deze twee weken was het prima en gaan we  daarna weer terug naar mijn normale eetpatroon.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn verhaal hebben mochten jullie ooit iets soort gelijks gaan doen.

Liefs,

Jolijn